Манастирска яхния с дюли
Страница 1 от 1
Манастирска яхния с дюли
Нужните продукти:
2 глави кромид
2 с. л. олио
400 г дюли
2 с. л. лимонов сок
щипка червен пипер
сол на вкус
4-5 картофа
1 ч. л. захар
2 глави кромид
2 с. л. олио
400 г дюли
2 с. л. лимонов сок
щипка червен пипер
сол на вкус
4-5 картофа
1 ч. л. захар
Приготвяне:
• За рецептата "Манастирска яхния с дюли" кромидът се обелва и се нарязва на ситно.
• Сипва се в загрятото олио и се задушава.
• Дюлите за рецептата "Манастирска яхния с дюли" се почистват от семенниците, нарязват се на кубчета и се напръскват с лимоновия сок, за да не потъмнеят.
• Слагат се в тенджерата при кромида и яхнията се подправя с червения пипер и солта.
• След 10 минути се прибавят обелените и нарязани на филийки картофи.
• Поръсва се със захарта и се налива гореща вода, колкото да ги покрие.
• Яхнията се вари на тих огън до готовност.
Съвет към рецептата "Манастирска яхния с дюли"
• За повече вкус и плътност прибавете към ястието и кафеена чашка ориз.
Бележки:
Рецепта за Манастирска яхния с дюли - рецепта за вкусна вегетарианска яхния с картофи, лук и дюли.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите