Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар


Агне на чеверме

Go down

Агне на чеверме Empty Агне на чеверме

Писане by bgfolklor Сря Май 06, 2015 7:00 pm

Агне на чеверме Ze11

време : ~ 90 м.

порции : 10

Начин на приготвяне

Издялкайте от глог или дрян дълъг шиш и го нанижете на него.
Настанете го на два здраво забити в земята край огъня чатала.
Агнето трябва да виси на две педи над жаравата.
Оттук нататък започва бавното въртене (направете си списък на дежурните).
От време на време го намазвайте с лой или олио.
Ако жарта пламне, веднага я угасете с пръски вода.
Сложете в корема на почистеното агне магданоза и го зашийте.
След два-три часа чевермето трябва да се е опекло. Това ще разберете, ако от бутчето изтече бял сок, щом го прободете с остър нож. После действайте смело със същия нож, а най-добре всеки от компанията да се въоръжи със собствен и да си реже, каквото му харесва от сочната мръвка
.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 342
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите