Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар


Манастирски гювеч

Go down

Манастирски гювеч Empty Манастирски гювеч

Писане by bgfolklor Съб Сеп 26, 2015 8:58 am

Манастирски гювеч Ziiaei11


Продукти за 4 порции:

1 кг телешко месо
150 мл олио
2 глави кромид
2 домата
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
100 мл вино
500 г гъби
3 чушки
100 г ориз
1 връзка магданоз
млян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:


1. За рецептата "Манастирски гювеч" нарежете месото на парчета и ги запържете леко в 2-3 с. л. олио. Извадете ги от мазнината и в нея запържете ситно нарязаните кромид и домати и червения пипер.
2. Върнете месото в тенджерата, посолете и залейте с гореща вода и с виното. Оставете да заври. Добавете гъбите и чушките, нарязани на ивички.
3. Когато месото омекне, сипете останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърлете ястието в гювеч и го сложете да се пече.
4. Малко преди да го извадите от фурната прибавете останалите домати, нарязани на едро. Готовия гювеч поръсете с черния пипер и ситно нарязания магданоз.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 342
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите