Манастирски гювеч
Страница 1 от 1
Манастирски гювеч
1 кг телешко месо
150 мл олио
2 глави кромид
2 домата
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус
100 мл вино
500 г гъби
3 чушки
100 г ориз
1 връзка магданоз
млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. За рецептата "Манастирски гювеч" нарежете месото на парчета и ги запържете леко в 2-3 с. л. олио. Извадете ги от мазнината и в нея запържете ситно нарязаните кромид и домати и червения пипер.
2. Върнете месото в тенджерата, посолете и залейте с гореща вода и с виното. Оставете да заври. Добавете гъбите и чушките, нарязани на ивички.
3. Когато месото омекне, сипете останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърлете ястието в гювеч и го сложете да се пече.
4. Малко преди да го извадите от фурната прибавете останалите домати, нарязани на едро. Готовия гювеч поръсете с черния пипер и ситно нарязания магданоз.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите