Черна манджа
Страница 1 от 1
Черна манджа
Продукти:
1 кг свински черен дроб
1 кг от по-мазното свинско месо
1 стрък праз
1 свинско було
3 с. л. червен пипер
1 к. ч. чубрица
черен пипер и сол на вкус
1 ч.ч. зелев сок
Начин на приготвяне:
За рецептата "Черна манджа" черният дроб, месото и почистения и нарязан праз се смилат с машинка за месо. 1 кг свински черен дроб
1 кг от по-мазното свинско месо
1 стрък праз
1 свинско було
3 с. л. червен пипер
1 к. ч. чубрица
черен пипер и сол на вкус
1 ч.ч. зелев сок
Начин на приготвяне:
Добавят се всички подправки и сместа се разбърква добре.
В тава се разстила булото, върху него се изсипва цялата смес и се завива с булото.
Пече се във фурна при 250 градуса, докато отгоре се зачерви.
Тавата се вади и булото с плънката се нарязва на квадрати като баница.
Залива се със зелевия сок и се пече още 15 минути.
Черната манджа се сервира студена.
*Време за приготвяне: 1 ч
** Тази рецепта съдържа продукти за 6-8 порции
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите