СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ
2 posters
Страница 1 от 1
СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ
Продукти за 8 порции:
800 г свинско месо
1 глава зеле
1 глава лук
1 морков
2 домата
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
сол олио
1 ч.ч. вода
Време за приготвяне:
90 минути
Начин на приготвяне:
Месото (800 г) се измива и нарязва на парчета. Зелето (1 глава) се нарязва на тънки ивици и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли. Лукът (1 глава) и морковът (1 бр) се нарязват на ситни кубчета. Месото се запържва в дълбока тенджера с малко олио, така че да промени цвета си от всички страни. След това към него се добавят лукът и морковът и продуктите се задушават под капак до омекване. Щом се задушат, се добавя червеният пипер (1 с.л.), разбърква се и се прибавя нарязаното и претрито със сол зеле. Добавя се гореща вода (1 ч.ч.) и ястието се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване на зелето. Накрая, когато зелето е омекнало, се добавят останалите подправки и настърганите домати (2 бр). Ястието се оставя да покъкри още десетина минути, след което се отстранява от котлона.
800 г свинско месо
1 глава зеле
1 глава лук
1 морков
2 домата
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. чубрица
сол олио
1 ч.ч. вода
Време за приготвяне:
90 минути
Начин на приготвяне:
Месото (800 г) се измива и нарязва на парчета. Зелето (1 глава) се нарязва на тънки ивици и се претрива със сол, като се внимава да не се пресоли. Лукът (1 глава) и морковът (1 бр) се нарязват на ситни кубчета. Месото се запържва в дълбока тенджера с малко олио, така че да промени цвета си от всички страни. След това към него се добавят лукът и морковът и продуктите се задушават под капак до омекване. Щом се задушат, се добавя червеният пипер (1 с.л.), разбърква се и се прибавя нарязаното и претрито със сол зеле. Добавя се гореща вода (1 ч.ч.) и ястието се оставя да къкри на тих огън до пълното омекване на зелето. Накрая, когато зелето е омекнало, се добавят останалите подправки и настърганите домати (2 бр). Ястието се оставя да покъкри още десетина минути, след което се отстранява от котлона.
Последната промяна е направена от bgfolklor на Сря Юни 05, 2019 4:28 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Re: СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ
Много хубава и добра рецепта, само мога да добавя, към всичко казано в рецептата, че, при консумацията, върви с червено вино.
DJ_Alex- Admin
- Брой мнения : 1
Join date : 09.01.2016
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите