Сарми с праз
Страница 1 от 1
Сарми с праз
Нужните продукти:
3 с. л. олио
250 г кайма
1 морков
250 г ориз
300 мл вода
1 щипка кимион
1 щипка ронена чубрица
сол на вкус
За сармите:
8-10 листа от кисела зелка
1 стрък праз
сол на вкус
4 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. В загрятото олио и малко вода задушете каймата и настъргания морков. Добавете ориза за около една минута.
2. Сипете водата и овкусете със солта, кимиона и чубрицата. Оставете на тих огън, докато оризът попие водата, като от време на време разбърквате. Изчакайте приготвената плънка да изстине.
3. В зелевите листа слагайте от нея и завивайте сарми. Подредете ги плътно една до друга в тавичка с олио и малко вода.
4. Нарежете почистения праз на къси парчета и ги наредете в тавата между сармите - така той ще ги уплътни и ще им придаде аромата си.
5. На тънка струя сипете олио и поръсете праза със сол. Печете в предварително загрята умерена фурна, докато сармите останат на мазнина и се запекат апетитно.
3 с. л. олио
250 г кайма
1 морков
250 г ориз
300 мл вода
1 щипка кимион
1 щипка ронена чубрица
сол на вкус
За сармите:
8-10 листа от кисела зелка
1 стрък праз
сол на вкус
4 с. л. олио
Начин на приготвяне:
1. В загрятото олио и малко вода задушете каймата и настъргания морков. Добавете ориза за около една минута.
2. Сипете водата и овкусете със солта, кимиона и чубрицата. Оставете на тих огън, докато оризът попие водата, като от време на време разбърквате. Изчакайте приготвената плънка да изстине.
3. В зелевите листа слагайте от нея и завивайте сарми. Подредете ги плътно една до друга в тавичка с олио и малко вода.
4. Нарежете почистения праз на къси парчета и ги наредете в тавата между сармите - така той ще ги уплътни и ще им придаде аромата си.
5. На тънка струя сипете олио и поръсете праза със сол. Печете в предварително загрята умерена фурна, докато сармите останат на мазнина и се запекат апетитно.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите