Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Май 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Календар Календар


Сарми с праз

Go down

Сарми с праз Empty Сарми с праз

Писане by bgfolklor Чет Фев 04, 2016 3:29 pm

Сарми с праз 7452_29303


Нужните продукти:

3 с. л. олио
250 г кайма
1 морков
250 г ориз
300 мл вода
1 щипка кимион
1 щипка ронена чубрица
сол на вкус
За сармите:
8-10 листа от кисела зелка
1 стрък праз
сол на вкус
4 с. л. олио

Начин на приготвяне:

1. В загрятото олио и малко вода задушете каймата и настъргания морков. Добавете ориза за около една минута.
2. Сипете водата и овкусете със солта, кимиона и чубрицата. Оставете на тих огън, докато оризът попие водата, като от време на време разбърквате. Изчакайте приготвената плънка да изстине.
3. В зелевите листа слагайте от нея и завивайте сарми. Подредете ги плътно една до друга в тавичка с олио и малко вода.
4. Нарежете почистения праз на къси парчета и ги наредете в тавата между сармите - така той ще ги уплътни и ще им придаде аромата си.
5. На тънка струя сипете олио и поръсете праза със сол. Печете в предварително загрята умерена фурна, докато сармите останат на мазнина и се запекат апетитно.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 341
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите