Агнешка дроб-чорба
Страница 1 от 1
Агнешка дроб-чорба
Продукти:
200 г агнешки бял дроб
120 г ориз
50 г краве масло
2 глави кромид лук
1 - 2 моркова
3 - 4 домата
1 с. л. сухи градински подправки
1 яйце
200 г кисело мляко
2 с. л. брашно
смлян черен пипер
120 г ориз
50 г краве масло
2 глави кромид лук
1 - 2 моркова
3 - 4 домата
1 с. л. сухи градински подправки
1 яйце
200 г кисело мляко
2 с. л. брашно
смлян черен пипер
Приготвяне:
• Нарязаният на дребно лук, настърганите моркови и част от дребно нарязаните домати се задушават до полуомекване в мазнината с добавка на малко сол.
• Залива се с прецедения бульон, в който се е варил дробът.
• След кипването на бульона се прибавят полусвареният дроб, нарязан на дребно, почистеният ориз и останалите дребно нарязани домати.
• Супата се вари още 30-40 минути.
• 10 минути преди да бъде свалена от котлона се поръсва с 1 с. л. сухи градински подправки.
• Накрая се застройва със варена застройка от млякото, брашното и яйцата.
• При сервиране агнешката дроб-чорба се подправя със смлян черен пипер и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Бележки:
Рецепта за Агнешка дроб-чорба - класическа рецепта от българската кухня.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите