Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар


Галушчена чорба

Go down

Галушчена чорба Empty Галушчена чорба

Писане by bgfolklor Съб Фев 07, 2015 6:13 pm

ПРОДУКТИ:

Зелева чорба, 1 глава лук, 1 люта чушка, брашно, вода, олио, 1 яйце, стръкчета магданоз, сол.


ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

Приготвяне на галушките: приготвя се, докато супата ври. В брашното се оформя кладенче, в което се слага щипка сол и 1 кафена чаша вода. Замесва се тесто като за пита.
Приготвяне на супата: в съда се поставят равни количества зелева чорба и вода, мазнината и лука. Когато лука омекне се добавят галушките – с потопена във водата лъжица се взема от приготвеното тесто на хапки и се пускат във врящата смес. Прибавя се и лютата чушка. Чорбата се оставя да ври още 20 минути, след което се застройва с яйце и магданоз.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 342
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите