Галушчена чорба
Страница 1 от 1
Галушчена чорба
ПРОДУКТИ:
Зелева чорба, 1 глава лук, 1 люта чушка, брашно, вода, олио, 1 яйце, стръкчета магданоз, сол.
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Приготвяне на галушките: приготвя се, докато супата ври. В брашното се оформя кладенче, в което се слага щипка сол и 1 кафена чаша вода. Замесва се тесто като за пита.
Приготвяне на супата: в съда се поставят равни количества зелева чорба и вода, мазнината и лука. Когато лука омекне се добавят галушките – с потопена във водата лъжица се взема от приготвеното тесто на хапки и се пускат във врящата смес. Прибавя се и лютата чушка. Чорбата се оставя да ври още 20 минути, след което се застройва с яйце и магданоз.
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите