Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Септември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Календар Календар


Баница с Булгур Спанак и Извара

Go down

Баница с Булгур Спанак и Извара Empty Баница с Булгур Спанак и Извара

Писане by bgfolklor Пет Яну 30, 2015 7:08 pm

Необходими продукти:

Баница с Булгур Спанак и Извара

1 пак. (450 гр.) кори за баница

олио за намазване на корите


За плънката:

210 гр. извара (или сирене)

150 мл. готварска сметана


130 гр. (2/3 ч.ч. от 250 мл.) булгур – сварява се в около 340 гр. вода със

½ кубче пилешки бульон

300гр. листа от спанак (нужни ми бяхя 2 връзки спанак) бланширан или задушен в 2 с.л. масло

2 яйца

За заливката:

2 яйца

60 мл. готварска сметана

50 мл. прясно мляко

2 – 3 с.л. (50 гр.) свинска мас, масло или маргарин за разпределне върху баницата

Начин на приготвяне:

Сложете булгура в студената вода да се вари. Когато заври намалете огъня да клочи тихо и продължете варенето му докато поеме почти цялата вода. Изключете котлона и го захлупете. Оставете го така, за да поеме всичката вода и набъбне. Измийте, нарежете спанака и го задушете в маслото.
Смачкайте с вилица изварата (сиренето). Добавете сметаната  и разбъркайте добре. Прибавете яйцата и булгура. Ако е необходимо посолете. Аз ползвах безсолна извара и затова добавих и сол. Последен се прибавя спанака и всичко се обърква добре .
Намазнете тава ø 30 см. На дъното се разстила(т) лист(а) от корите, намазват се с олио и се наръсват с плънка. Покрива се с втори ред кори, намазняват се, наръсват се с плънка и т.н. Завършва се с кора. Баницата се нарязва на парчета.
Следва приготвянето на заливката: Яйцата се разбиват с вилица и към тях се прибавят сметаната и прясното мляко. Всичко се разбърква добре.
Излейте заливката върху баницата. Наклонете тавата във всички посоки, така че заливката да се разнесе равномерно на всякъде. След това поставете отгоре парченца свинска мас или маргарин.
Пече се в предварително затоплена на  180°С фурна, за около 35-40 мин. или до готовност. По време на печенето се надува доста, после спада.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 341
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите