Баница с Булгур Спанак и Извара
Страница 1 от 1
Баница с Булгур Спанак и Извара
Необходими продукти:
Баница с Булгур Спанак и Извара
1 пак. (450 гр.) кори за баница
олио за намазване на корите
За плънката:
210 гр. извара (или сирене)
150 мл. готварска сметана
130 гр. (2/3 ч.ч. от 250 мл.) булгур – сварява се в около 340 гр. вода със
½ кубче пилешки бульон
300гр. листа от спанак (нужни ми бяхя 2 връзки спанак) бланширан или задушен в 2 с.л. масло
2 яйца
За заливката:
2 яйца
60 мл. готварска сметана
50 мл. прясно мляко
2 – 3 с.л. (50 гр.) свинска мас, масло или маргарин за разпределне върху баницата
Начин на приготвяне:
Сложете булгура в студената вода да се вари. Когато заври намалете огъня да клочи тихо и продължете варенето му докато поеме почти цялата вода. Изключете котлона и го захлупете. Оставете го така, за да поеме всичката вода и набъбне. Измийте, нарежете спанака и го задушете в маслото.
Смачкайте с вилица изварата (сиренето). Добавете сметаната и разбъркайте добре. Прибавете яйцата и булгура. Ако е необходимо посолете. Аз ползвах безсолна извара и затова добавих и сол. Последен се прибавя спанака и всичко се обърква добре .
Намазнете тава ø 30 см. На дъното се разстила(т) лист(а) от корите, намазват се с олио и се наръсват с плънка. Покрива се с втори ред кори, намазняват се, наръсват се с плънка и т.н. Завършва се с кора. Баницата се нарязва на парчета.
Следва приготвянето на заливката: Яйцата се разбиват с вилица и към тях се прибавят сметаната и прясното мляко. Всичко се разбърква добре.
Излейте заливката върху баницата. Наклонете тавата във всички посоки, така че заливката да се разнесе равномерно на всякъде. След това поставете отгоре парченца свинска мас или маргарин.
Пече се в предварително затоплена на 180°С фурна, за около 35-40 мин. или до готовност. По време на печенето се надува доста, после спада.
Баница с Булгур Спанак и Извара
1 пак. (450 гр.) кори за баница
олио за намазване на корите
За плънката:
210 гр. извара (или сирене)
150 мл. готварска сметана
130 гр. (2/3 ч.ч. от 250 мл.) булгур – сварява се в около 340 гр. вода със
½ кубче пилешки бульон
300гр. листа от спанак (нужни ми бяхя 2 връзки спанак) бланширан или задушен в 2 с.л. масло
2 яйца
За заливката:
2 яйца
60 мл. готварска сметана
50 мл. прясно мляко
2 – 3 с.л. (50 гр.) свинска мас, масло или маргарин за разпределне върху баницата
Начин на приготвяне:
Сложете булгура в студената вода да се вари. Когато заври намалете огъня да клочи тихо и продължете варенето му докато поеме почти цялата вода. Изключете котлона и го захлупете. Оставете го така, за да поеме всичката вода и набъбне. Измийте, нарежете спанака и го задушете в маслото.
Смачкайте с вилица изварата (сиренето). Добавете сметаната и разбъркайте добре. Прибавете яйцата и булгура. Ако е необходимо посолете. Аз ползвах безсолна извара и затова добавих и сол. Последен се прибавя спанака и всичко се обърква добре .
Намазнете тава ø 30 см. На дъното се разстила(т) лист(а) от корите, намазват се с олио и се наръсват с плънка. Покрива се с втори ред кори, намазняват се, наръсват се с плънка и т.н. Завършва се с кора. Баницата се нарязва на парчета.
Следва приготвянето на заливката: Яйцата се разбиват с вилица и към тях се прибавят сметаната и прясното мляко. Всичко се разбърква добре.
Излейте заливката върху баницата. Наклонете тавата във всички посоки, така че заливката да се разнесе равномерно на всякъде. След това поставете отгоре парченца свинска мас или маргарин.
Пече се в предварително затоплена на 180°С фурна, за около 35-40 мин. или до готовност. По време на печенето се надува доста, после спада.
Similar topics
» Тиква с булгур
» Баница с кисело мляко и сода
» Чипровска баница
» Пухкава сочна баница
» Баница за кумове (Ивановден)
» Баница с кисело мляко и сода
» Чипровска баница
» Пухкава сочна баница
» Баница за кумове (Ивановден)
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите