Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Календар Календар


Пухкава сочна баница

Go down

Пухкава сочна баница Empty Пухкава сочна баница

Писане by bgfolklor Сря Ное 05, 2014 1:13 pm

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 г кори за баница
400 г кисело мляко
4 бр. яйца
350-400 г сирене
1/2 ч.ч. олио
10 г бакпулвер
1 ч.л. сол
За заливка:
75 г масло
2 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В купа се смесват продуктите за плънката: киселото мляко, яйцата, сиренето, олиото, бакпулвера и солта. В леко намазнена тава през две кори се слага от плънката. Подрежда се цялата баница, завършва се с кори. Нарязва се на квадрати и в разрезите се изсипва разтопеното масло. Разбиват се 2-те яйца и чашата прясно мляко и с така получената смес се залива цялата баница отгоре. Пече се в умерена фурна (180-190 С) до готовност.

* Баницата доста бухва, по възможност правете я в по-дълбока тава. Тавата, в която я аз правя е 30 см в диаметър и е дълбока около 4 пръста.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 342
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите