Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се

Join the forum, it's quick and easy

Да съхраним българското
Посещението на форума е само за регистрирани.Моля,авторизирайте се
Да съхраним българското
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

RSS feeds


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 




BGtop
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове




Вход

Забравих си паролата!

Септември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Календар Календар


Пухкава сочна баница

Go down

Пухкава сочна баница Empty Пухкава сочна баница

Писане by bgfolklor Сря Ное 05, 2014 1:13 pm

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 г кори за баница
400 г кисело мляко
4 бр. яйца
350-400 г сирене
1/2 ч.ч. олио
10 г бакпулвер
1 ч.л. сол
За заливка:
75 г масло
2 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

В купа се смесват продуктите за плънката: киселото мляко, яйцата, сиренето, олиото, бакпулвера и солта. В леко намазнена тава през две кори се слага от плънката. Подрежда се цялата баница, завършва се с кори. Нарязва се на квадрати и в разрезите се изсипва разтопеното масло. Разбиват се 2-те яйца и чашата прясно мляко и с така получената смес се залива цялата баница отгоре. Пече се в умерена фурна (180-190 С) до готовност.

* Баницата доста бухва, по възможност правете я в по-дълбока тава. Тавата, в която я аз правя е 30 см в диаметър и е дълбока около 4 пръста.
bgfolklor
bgfolklor
Admin

Брой мнения : 341
Join date : 14.07.2014
Age : 34
Местожителство : Горна Оряховица

https://bgfolklor.bulgarianforum.net/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите